Na šrotoviskách v Prešovskom kraji dnes čakalo menej záujemcov

08.04.2009 Prešov

Hanušovce/Kendice/Svidník 8. apríla (TASR) – Dovedna 435 starých vozidiel prebrala spoločnosť MAVEBA Hanušovce nad Topľou v priebehu prvých dvoch dní druhej vlny šrotovného. Dnes sa situácia upokojila a do 15. 00 h prevzali ...
\"Ľudia chodia priebežne, preto nie je žiadny problém so zberom vozidiel a vybavovaním dokladov, \" uviedol pre TASR riaditeľ spoločnosti Ervín Mačej.
V pondelok prichádzali ľudia na šrotovisko v Hanušovciach už od skorých ranných hodín, a preto mali vo firme predĺžený pracovný čas až do polnoci. V utorok preberali staré autá do 21. h, aby uspokojili všetkých záujemcov.
\"Disponujeme šiestimi zbernými miestami na území Prešovského kraja a napriek veľkému množstvu záujemcov sa nám všetko podarilo zvládnuť k ich spokojnosti, \" konštatoval Mačej. Poradovníky spoločnosť nevytvárala a klientov vybavovala podľa toho, ako čakali v radoch.
V prvej vlne šrotovného uvedená firma prebrala v priebehu 10 dní približne 750 starých áut, ktoré postupne z jednotlivých stredísk zvážala a pripravovala na spracovanie.
Po dvojdňovom návale záujemcov o šrotovné bola dnes pokojná atmosféra aj pred areálom jednej z prevádzok firmy Kovod Recycling v Kendiciach, okres Prešov. O 14. h stálo pred bránami strediska len jedno čerstvo havarované auto, ktoré chcel dať majiteľ zošrotovať. Ani v čase veľkého záujmu spoločnosť nezavádzala poradovníky a klientov vybavovala podľa toho, ako prichádzali do areálu.
\"Vedeli sme, že záujem bude obrovský, a preto sme sa na takúto skutočnosť pripravili, \" povedal dnes TASR vedúci prevádzok tejto spoločnosti. Firma vybavovala klientov do neskorých večerných hodín tak, aby uspokojila všetkých, ktorí mali záujem o zošrotovanie starého auta. Informáciu o počte prevzatých vozidiel v druhej vlne šrotovného však jej vedenie nezverejnilo.
Od dnešného rána bola pokojná situácia aj pred areálom spoločnosti Protan Svidník, ktorá sa zaoberá zberom a spracovaním automobilov. \"V priebehu prvých dvoch dní druhej vlny šrotovného sme prevzali asi 180 starých áut. Dnes to bolo už len 40 a klientov sme vybavovali priebežne, \" uviedol pre TASR vedúci prevádzky Ivan Gajdoš. Podľa jeho slov postupne vybavili každého záujemcu, takže všetko nakoniec prebehlo bez problémov. V súvislosti so zvýšeným záujmom však nemuseli zavádzať žiadne poradovníky.
 

Vyberte región